Mollenaar Steven Martin wint met zijn knappe ontwerp de wedstrijd Muurkuur, een project van de jeugddienst en M.art. Uit de dertien inzendingen wist het ontwerp van Steven zowel de jury als heel wat online stemmers het meest te bekoren.

Zijn ontwerp prijkt binnenkort op de muur die via de Statiestraat toegang geeft tot het Santo Tomasplein. Een dikke proficiat Steven! Met Muurkuur willen de initiatiefnemers extra kleur in het straatbeeld brengen door lege, saaie gevels om te vormen tot een kunstzinnig ontwerp.

Tot 13 juli kon iedereen een ontwerp inzenden en zo deelnemen aan de wedstrijd Muurkuur. Nadien werden de ingezonden ontwerpen online gezet en kon iedereen stemmen op zijn/haar favoriete ontwerp. Op 8 augustus besliste de jury dan, rekening houdend met de keuze van de online stemmers (wat 30% uitmaakte van de puntentelling), welk ontwerp binnenkort de 175 m² muur aan de Statiestraat siert.

Spontaan en tijdloos ontwerp

De jury en de online stemmers kozen voor de inzending van Steven vanwege het uitdagende, omgevingsgerelateerde ontwerp dat ongetwijfeld zal blijven boeien, ook al wandel je voor de 100ste keer voorbij de muur.

Steven voorzag een mooie link tussen het persoonlijk interpreteren van de opdracht en jeugdige hedendaagsheid. Het is een spontaan en tijdloos ontwerp met een opvallend kleurengamma.

De jury wenst ook alle andere kandidaten een dikke proficiat met hun knappe inzendingen en hoopt alsnog enkele ontwerpen in het Molse straatbeeld te zien verschijnen op andere Muurkuurmuren.